maanantai 1. elokuuta 2011

Norjan työväenpuolueen kannatus kasvanut

Norjan työväenpuolueen kannatus kasvanut iskun jälkeen
Norjan työväenpuoluetta ei lyöty maahan. Helsingin Sanomat kertoi, että tuoreen mielipidemittauksen mukaan Norjan työväenpuolueen kannatus on kasvanut 10 prosenttia. Oikeistopuolue Höyren kannatus laski 7 prosenttiyksikköä ja Fremskrittspartietin kannatus 3 prosenttiyksikköä.


Äärioikeiston nousu huolestuttaa tutkijoita
Demari haastatteli rasismintutkija Vesa Puurosta. 
- Åårioikeisto on selvästi ollut nousussa jo pitkään Euroopassa, se ei ole mikään uusi ilmiö. sanoo Puuronen.
- Tapahtunut herättää hyvin syvälle luotaavia ajatuksia siitä, mihin suuntaan kulttuurimme on menossa. ON HAVAITTAVISSA RAAISTUMISTA JA PIIRTEITÄ, JOTKA SOPI VALLA TAVALLA YHDESSÄ HENKILÖSSÄ TIIVISTYVÄT. ÄÄRIOIKEISTOLAISET ÄÄNET SAAVAT NIMETTÖMÄSSÄ NETTIKESKUSTELUSSA TULTA ALLEEN. TUTKIJAT PERÄÄNKUULUTTAVAT POLIITTISEN VASEMMISTON VASTALIIKETTÄ, SANOO PUURONEN.
Puuronen kaipaa vihapuheille vastavoimaa
Puuronen pitää vihapuheita yksipuolisena ja kaipaa vihapuheille vastavoimaa.
-Vastaliike ei ole Suomessa vielä näyttänyt voimiaan. Erityisesti vasemmistopoliitikkojen pitäisi puuttua tähän. Ja tiukasti aina tarttua näihin aineisiin, eikä jäädä tuppisuuna istumaan.
- Se voi tuntua jankutukselta, mutta jos sitä ei jankuteta, vastapuoli saa jankuttaa niin pitkään, että joku ottaa sen tosissaan ja tekee sittyen sellaisia johtopäätöksiä, kuten Norjassa on tapahtunut.
Tutkija Vesa Puurosen mielestä näistä asioista keskustellaan liian vähän.
Mikko Lund

Ei kommentteja: