maanantai 22. huhtikuuta 2013

Outoja ehdotuksia

Outoja ehdotuksia
 
 
Aina silloin tällöin politiikan toimijat  tekevät ehdotuksia, jotka eivät ole tästä maailmasta.  Kansalaisetkin pitävät niitä  outoina ja kummallisina. Kansanedustaja Kimmo Sasi  (kok) ja kansanedustaja  Mika Lintilä  (kesk)  esittivät  taannoin, edellisellä eduskuntakaudella Yleisradioon säästötoimia. Sen verran kummallisia ehdotukset olivat, että niitä sietää muistella  hieman jälkeenpäinkin.

Sasi ehdotti eräiden suurten urheilukilpailujen televisioinnin siirtämistä Yleltä kaupallisille kanaville.  Sasin perustelujen mukaan tällä tavalla voitaisiin parantaa yhtiön taloutta.
Kisalähetykset ovat Ylen katsotuimpia ohjelmia. Niitä ei pidä muualle siirtää. Hänen ehdotuksensa herätti eduskuntaa myöten ison metelin.  Kisalähetykset ovat pysyneet Ylellä. 
Mika Lintilä on myös päättänyt ratkaista kertaheitolla Ylen talousahdingot. Hän ehdotti ohjelmatoiminnan lopettamista säästösyistä Tampereen Tohlopissa. Erikoinen ehdotus, kun muistetaan, että juuri keskusta on vaatinut  Ylen levittämistä Helsingin ulkopuolelle.
Sasin ja Lintilän ehdotukset säästökohteista eivät olleet tästä maailmasta.

Outo ehdotus on myös Enontekiön kunnanjohtajalla, joka ehdotti työkokeilua kuntaan,  jossa esimerkiksi työuupumuksen kanssa kamppailevia poliisimiehiä sijoitettaisiin Kilpisjärvelle määräaikaisesti partio kerrallaan. Kilpisjärven rantamat ovat varmasti soveliaita rentoutumiseen. Mutta kai työuupumuksesta kärsivät poliisit tarvitsevat  ammattiapua, eikä jonkinlaista päivystysluonteista lekottelua järven rannalla . Ehdotusta ei voi pitää tästä maailmasta olevana senkään vuoksi, että  työuupumusta potevien poliisien siirtäminen alueelle huolehtimaan kansalaisten turvallisuudesta,  olisi jo itsessään riski turvallisuuden kannalta.

Mikko Lund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: