torstai 18. huhtikuuta 2013

Kansalaisten palaute: KATAISEN HALLITUS ON EPÄONNISTUNUT

Kansalaisten palaute: KATAISEN HALLITUS ON EPÄONNISTUNUT
 
 
 
Jyrki Kataisen (kok.)  hallitus saa tyrmäävän  arvostelun MTV3:n uutisten kyselyssä kansalaisilta. Kaksi kolmesta vastaajasta on sitä mieltä, että hallitus on onnistunut päätöksenteossaan huonosti. Suomeksi sanottuna: Hallitus on epäonnistunut. Kysely on tehty aikaan, jolloin hallitus tuskaili kehysriihessään kunta- ja sote- uudistuksesta sekä osinkoveropäätöksestä. Hallitus joutui korjaamaan päätöksiään sen jälkeen, kun hallituksen sisällä syntyi eripuraa osinkoveropäätöksen  päätösten vaikutuksista.

Huonon arvosanan kyselyssä saivat myös pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.). Noin kaksi kolmesta vastaajasta arvioi Kataisen ja Urpilaisen onnistuneen melko tai erittäin huonosti.

Kyselyssä hallitukselle hyvän arvosanan antoi vain 13 prosenttia vastaajista. 14 prosenttia suhtautuu hallituksen toimiin neutraalisti. Melko tai erittäin huonoksi hallituksen toiminnan arvioi 62 prosenttia vastanneista.

Nyt hallituksen päätöksentekokyvylle tulee kansalaisilta huonot arvosanat jo, kun hallitus on juuri ylittänyt  puolivälitarkastelun. Mitä sitten seuraa, kun hallitus on kunnolla päässyt käsiksi ikäviin päätöksiin? Miten kansalaiset sitten reagoivat?
Päätöksenteko  ja siinä jahkaaminen  on vienyt hallitukselta uskottavuutta.

Hallituksen on tunnustettava, että vain tosiasioiden pohjalta ja niille rakentamalla päästään eteenpäin. Kunta- ja sote- uudistukset on toteutettava määrätietoisesti tulevaisuutta varten, niin ettei seuraavan hallituksen tarvitse niihin koskea.
Asiantuntijoiden ja oppositionkaan kuuntelu ei näissä uudistuksissa olisi pahaksi. Pahitteeksi ei olisi, vaikka hallitus vähän huolestuisi omasta suosiostaan. Sillä voi näet olla vaikutuksia myös puolueiden kannatuslukuihin. 


Mikko Lund


 
 
 

Ei kommentteja: