maanantai 29. huhtikuuta 2013

Opposition yhteistyö ei onnistu



Opposition yhteistyö ei onnistu
 
 
Keskustan ja perussuomalaisten yhteistyö on poikki. Lopullinen niitti yhteistyölle oli keskustan kansanedustajan Antti Kaikkosen vankeusrangaistus. Perussuomalaiset olivat suivaantuneita siitä, että  Kaikkosen saama vankeusrangaistus ei vaikuttanut hänen asemaansa, vaikka perussuomalaisten  Jussi Halla-aho joutui eroamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. 
 
 
Perussuomalaiset puuttuivat Kaikkosen asemaan sen jälkeen, kun  puheenjohtaja Timo Soini koki tulleensa loukatuksi. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen  vaati Soinia poistamaan rasistiset ja muukalaisvihamieliset ainekset perussuomalaisista. Soini loukkaantui perusteellisesti ja haukkui Tiilikaisen ja kutsui ryhmänjohtajat pohtimaan Kaikkosen asemaa.
Muilta puolueiden ryhmiltä paitsi perussuomalaisilta Kaikkoselle ilmaistiin tukea.
 
 
Kaikkonen uhrautui ja erosi. Jos on hallituspuolueiden yhteistyö vaikeaa, niin vaikeaa on yhteistyö oppositiossakin.
 
Ikävistä uutisista huolimatta  keskustaa on hemmoteltu viime päivinä muuten  miellyttävillä uutisilla. MTV3 Uutisten kautta levisi galluptieto, jonka mukaan keskustaan suhtaudutaan nyt myönteisemmin kuin mihinkään muuhun puolueeseen. Peräti 42 prosenttia suhtautuu keskustaan myönteisesti tai erittäin myönteisesti.
Muutos on ollut  nopea. Vielä viime syksynä keskusta oli vasta kolmannella sijalla. Silloin keskustaan myönteisesti tai erittäin myönteisesti suhtautuvia oli vain 31 prosenttia. Parannusta syyskuusta on siis 11.

Helsingin Sanomat julkaisi puolueiden kannatusta tutkineen mielipidetiedustelunsa. Sen suurin uutinen oli, että keskusta on noussut toiseksi suurimmaksi puolueeksi 19,1 prosentin kannatuksella.
Keskusta on nousemassa varteenotettavimmaksi  haastajaksi  seuraaviin eduskuntavaaleihin.


Mikko Lund


 
 
 

 

 

Ei kommentteja: