perjantai 26. huhtikuuta 2013

Ajatelkaa! Mikä järki tässä on?

Ajatelkaa! Mikä järki tässä on?
 
 
 
 
Riihimäen kaupunginjohdon  toimet  ihmetyttävät ja kummastuttavat yhä enemmän. Kaupungin taloustilanne on huononemassa vauhdilla. Verotulojen kasvu tulee pysähtymään ja valtio lupaa valtionosuuksia ensi vuodesta alkaen entistä vähemmän. Työttömyys lisääntyy. Investointiohjelma painaa päälle. Sosiaali- ja terveysmenot kasvavat. Riihimäen velkaantuminen jatkuu.
 
 
Ei ole epäilyäkään siitä, että kaupungin talous on Riihimäellä kriittinen tekijä, joka ratkaisee, kyetäänkö  Riihimäellä yleensäkään takaamaan peruspalvelut. Erityisesti on katsottava, että terveydenhoito ja perusturvan palvelut hoidetaan säädösten vaatimusten mukaisesti.
 
 
Kaupunginjohtoa talous ei näytä huolettavan. Johto on järjestänyt valtuustolle kaksi kertaa vuodessa  seminaarin, jossa ohjelman mukaisesti on keskusteltu ajankohtaisista asioista. Nyt kevään seminaari järjestetään Tallukassa, Asikkalassa. Yllätys! Ohjelmassa  ei käsitellä taloutta, VAAN VALMISTEILLA OLEVAA  KAUPUNGIN PALVELUSTRATEGIAA. Jos seminaari olisi järjestetty Riihimäellä, se olisi voitu toteuttaa monta kymmentätuhatta euroa halvemmalla.
 
 
Tämä todistaa vastaansanomattomasti, että kaupunginjohto vie kaupunginhallitusta ja luottamushenkilöjohtoa  kuin kuoriämpäriä. Eikö luottamushenkilöt  ajattele? Kaupunginjohto juoksuttaa luottamushenkilöitä, jotka ajelehtivat  aluekehityksessä kuin lastu Vantaassa.
 
 
Nythän on niin, että palvelustrategia on kiinni kaupungin taloudesta. Ei ole mitään palveluksia, jos ei ole taloutta, joilla palvelut kustannetaan. Tämän on useimmille kaupunkilaisille selvä asia.
 
 
Miksi luottamushenkilöt suostuvat tällaiseen peliin, jossa tärkeät asiat sivuutetaan huolettomasti? Valtuutetuille olisi ollut tärkeää pohtia paitsi taloutta, myös kuntauudistusta ja soteratkaisua.
 
Kaupunginjohdon toive näyttää olevan huolehtia siitä, että valtuutetut eivät saa tärkeistä asioista tietoa. Tämä takaa sen, että luottamushenkilöt pysyvät tietämättöminä ja siten helposti manipuloitavina ja sidottavissa kaupunginjohdon liekaan ja  kaupunginjohdon esitysten puolustajaksi.
 
 
Riihimäellä on monta valtuutettua, jotka toimivat kuin yksi  kaupungin lapsellisin valtuutettu. Hän soittelee sitä sulosäveltä, että virkamiehet ovat aina oikeassa. Kun virkamiehet ovat saaneet luottamushenkilöt  lähes totaalisesti näin uskomaan, se takaa, että näin myös tapahtuu.
 
 
Ja virkamiehet kaupunginjohtajan johdolla nauravat tyytyväisenä.
 
 
Mikko Lund
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: