perjantai 7. joulukuuta 2012

Kerään ajattelevien ja edistyksellisten ihmisten porukkaa

Kerään ajattelevien ja edistyksellisten ihmisten porukkaa
 
Jukka Lindfors kirjoitti asiaan menevän kommentin blogiini “ Ylijohtaja Juhani Nummela nostaa kissan pöydälle”. Toivon,että henkilö kirjoittaisi nämä ilmiselvät ja hyvin perustellut näkemyksensä laajempaan julkisuuteen Aamupostissa. Toivon kirjoittajan ottavan yhteyttä minuun. Kerään samanmielisten ajattelevien ja edistyksellisten ihmisten joukkoa sukupuoleen ja puoluekantaan katsomatta.
 
Riihimäkeläisten kannalta "poliittinen saamattomuus" on "rikos kaupunkilaisia vastaan". Haluan olla hyvän päätöksenteon ja kuntahallinnon edistäjä. Siihen tarvitaan tueksi kriittisiä kansalaismielipiteitä ja sen rohkeita esittäjiä. Elitistiset ja oman navan tuijottajat eivät vie kansalaisten ja kaupunkilaisten asiaa eteenpäin. 
 
Olen laittanut merkille, että paikallispolitiikassakin toimii kiireisiä ihmisiä. Puoluekoneet eivät kykene tuottamaan uusia ja luovia ajatuksia. Asiat junnaavat eteenpäin vanhoissa urissa.'
 
Olen hyvin vakuuttunut siitä, että tarvitaan yli puoluepoliittisten tavoitteiden näkeviä ihmisiä. Tarvitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät Riihimäen talouden kriisiin johtaneet tekijät. Tarvitaan poliittista viisautta ymmärtää Kanta-Hämeen maakunnan todelliset ongelmat. 
 
Maakunnan ongelma on itse asiassa sen varsin marginaalinen merkitys. Maakunnan taloudeltaan heikkovoimaiset kaupungit ja kunnat eivät pysty ylläpitämään taloudeltaan tervettä ja laadukasta keskussairaalaa. Maakunnan kuvitellut lumevaikutukset hyödyttävät vain politiikan tekijöitä. Hämeen liitto ei pysty edistämään maakuntakaavoissaan välttämätöntä asianmukaista yhdyskuntarakennetta.
 
Keskussairaalan talouden saneeraaminen ja palveluiden saatavuus - jonotuksen loppuminen - ei ole tällä eikä seuraavallakaan vaalikaudella näköpiirissä! Ryksin profiloinnilla uusiksi ja toiminnan keskittämisellä Hämeenlinnaan pyritään vain suojelemaan maakuntakeskuksen Hämeenlinnan rapautuvaa ja itsekeskeistä imagoa. 
 
Miksi sitten ajassa tarjoutuvan valtiollisen rakenneuudistuksen oloissa puolustettaisiin vanhoja ja hyödyttömiä rakenteita? Onhan tarjolla parempia ja kansalaisten hyvinvointia edistäviä tekijöitä. Kerätään yhdessä voimia, jotta saadaan poliittinen eliitti vastaamaan kysymykseemme tai parhaassa tapauksessa jopa ymmärtämään mandaattinsa ja toimiman sen velvoituksen mukaisesti.
 
Sillä näinhän tämä on nähtävä! Politiikan tehtävä alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti on toimia ihmisten palveluksessa ja edistää päätöksentekijöinä paikallista hyvinvointia.
 
Mikko Lund

Ei kommentteja: