maanantai 20. helmikuuta 2012

Perussuomalaisten Timo Soini arvostelee asiasta kokoomusta

Perussuomalaisten Timo Soini arvostelee asiasta kokoomusta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tuli esille. Soini syyttää kokoomusta vastuun pakoilusta. Soini totesi kannanotossaan sunnuntaina, että sekä poliisiin että puolustusvoimiin kohdistuvat leikkauslistat ovat kokoomuksesta lähtöisin, mutta puolue on jättänyt muiden puolueiden ministerit vastaamaan niistä.
Samoin Soini toteaa, että kokoomus on jättänyt euroalueen kriisin tukipaketit SDP:n Jutta Urpilaisen huoleksi, vaikka kokoomus on ollut kätilöimässä tukipaketteja.

Soini läksyttääkin kokoomusta siitä, että "kovimpaan helteeseen se hommaa toisen puolueen ministerin. Kokoomus korostaa joka käänteessä omaa vastuullisuuttaan, etulinjassa iskut ottaa vastaan apupuolueen ministeri." 

Soinin arvio on hyvin mielenkiintoinen. Se on nyt  poikkeuksellisesti sangen erittelevä ja osuu paljossa nyt kohdalleen kokoomuksen politiikan arviossa. Lausuntoa ei voi pitää tyylipuhtaana esimerkkinä populismista.

 

Viron puolustusministeri sai aivohalvauksen

Viron puolustusministeri Mart Laar on joutunut aivohalvauksen vuoksi sairaalaan. Hän sai sairaskohtauksen myöhään lauantai-iltana.
Puolustusministeri Laar  on 51-vuotias  ja  ministerin tila oli sunnuntaina vakaa. Vielä ei ole tietoa, miten pitkään Laar on sairaalahoidossa.
Viron opetusministeri Jaak Aaviksoo hoitaa Laarin virkaa väliaikaisesti.

Lamaopetusta: Kreikka on säästänyt miltei kaksinkertaisesti Suomen 1990 laman säästöihin verrattuna

Kreikka on säästänyt vuodesta 2010 valtiontalouden menoja miltei kaksinkertaisesti Suomen 1990-luvun alun laman säästöihin verrattuna. Pelkästään vuonna 2010 Kreikka säästi yli sen, mitä Esko Ahon hallitus vuosina 1991-1995.
90-luvun lamaa tutkineen Jaakko Kianderin mukaan troikan vaatimat säästöt tulevina vuosina ovat ainutlaatuisia taloushistoriassa. 

- Tämän kokoisista vuosileikkauksista ei ole juurikaan kokemuksia mistään sivistysvaltioista. Sitä voidaan tavoitella, mutta lopputulosta ei varmaan tulla saavuttamaan. Suomessa yli kuuden prosentin leikkaukset suhteessa bkt:een tarkoittaisivat osin julkisten palveluiden täydellistä alasajoa, sanoo Kiander.

- Jos Suomessa yhtäkkiä leikattaisiin 15 miljardia julkisista menoista pois, niin se olisi aikamoinen teurastus. Aika monet julkiset palvelut ja tulonsiirtojärjestelmät saisi lakkauttaa lähes kokonaan, pohtii Kiander  Ylen mukaan. 

Mikko Lund

Ei kommentteja: