perjantai 29. huhtikuuta 2011

Tuhat vastusti Helsingin mielenosoituksessa perussuomalaisia arvoja


Tuhat ihmistä vastusti Helsingissä mielenosoituksella perussuomalaisten arvoja

Perussuomalaisten ajamia arvoja kritisoiva mielenosoitus keräsi  Helsingin keskustaan noin tuhat ihmistä.
Facebookissa mielenosoitukseen oli ilmoittautunut järjestäjien mukaan keskiviikkoaamuun mennessä noin 1 600 ihmistä.
Mielenosoittajien kritiikin kohteena oli etenkin perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka, luonnonsuojelunäkemykset sekä seksuaalista ja sukupuolista tasa-arvoa vastustavat kannat. Järjestäjien mukaan mielenilmaisun takana olivat yksityiset ihmiset, jotka haluavat puolustaa monikulttuurista ja suvaitsevaa Suomea.

  • "Maahanmuuttohomma pitää saada kuriin"

  • Teuvo Hakkarainen (ps.) Helsingin Sanomien videohaastattelussa 26.4.:
  • – Tuo maahanmuuttohomma pitää saada kuriin, ettei täällä ruveta rosvoja elättämään. Pikakäännytyslaki heti voimaan.
  • – Viitasaarella on yks kaveri, sen poika on rajalla. Se sano että neekeriukko tullee sinne ja sanoo turvapaikka. Se ei osaa mitään muuta suomea, ja heti ollaan sisällä.
  • – Ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla ja huutaa. Kahtokaahan, minareetti on kohta tuossa ja ukko huutaa siellä tolpassa Ööö, ööö, ööö!. Aamusella viiden aikaan aloittaa, sitä on mukava kuunnella.
     Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on herättänyt pahennusta
     suorasanaisella  kielenkäytöllä. On kysytty, saako kansanedustaja  käyttää ”neekeriukko”-
     sanaa  ja saako kansanedustaja sanoa, mitä tahansa. Ei saa ainakaan edustajatoimessaan,
     turuilla ja toreilla voi puhua vapaammin, mutta laki se on perussuomalaisellakin.

     Tämä Hakkarainen on se kansanedustaja, joka Hesarissa rehvasteli sillä, että ” hän ei lue
      lehtiä eikä katso televisiota”. Todella huolestuttavaa!


Soini puhutteli  Hakkaraista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on joutunut puuttumaan puolueen uuden kansanedustajan sanankäyttöön. Soini puhutteli viitasaarelaista kansanedustajaa Teuvo Hakkaraista (ps.) sen jälkeen, kun tämän ulkomaalaispuheista oli noussut kohu, kertoo Yle.
Hakkarainen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa tiistaina mielipiteitään maahanmuutosta ja puhui muun muassa ”neekeriukoista”.
Soini kävi pelisääntökeskustelun kansanedustajan kanssa. Soini painotti puhuttelussaan, että vastaisuudessa Hakkaraisen on pidettävä kieli paremmin kurissa.
Viitasaarelainen sahuri Hakkarainen oli itse hämillään herättämästään huomiosta. Hän pani puheensa maalaisuutensa piikkiin.
-         Maaseudulla puhutaan suorempaan. En oikein osaa näitä ja tein pikku sanankäänteessä virheen. Virheistä oppii, Hakkarainen puolustautui.

Perussuomalaisten tulosta eduskuntaan on kaksi veikkausta. Toiset sanovat, että eduskunnan arvostus nousee, toiset arvelevat sen laskevan.

Tuupainen vaihtoi persuihin koska ”SDP siirtyi liikaa oikealle”

Kansan Uutiset kertoo, miten perussuomalaisten tuore kansanedustaja Kauko Tuupainen siirtyi SDP.stä perussuomalaisiin ja on nyt kansanedustaja.
Perussuomalaisten uusi kansanedustaja Kauko Tuupainen tervehti ihmisiä joka suuntaan eduskuntakauden avajaiskahveilla torstaina. Hän ehti jo keskiviikkona istua puhemiehenä puhemiesvaalin ajan, koska on eduskunnan vanhin eli ikäpuhemies.
– No ei jännittänyt, hän sanoo.
– Osaahan sitä kuka tahansa paperista lukea varsinkin, jos on harjoitellut kuntapolitiikassa.
Tuupainen oli 40 vuotta demari ja siirtyi sitten perussuomalaisiin.
Puolueen vaihto perussuomalaisiin tuli, kun SDP siirtyi liikaa tyyrpuurin puolelle.
– Eli oikealle, Tuupainen tarkentaa.
Demareiden kanssa menee kuitenkin yhä ihan hyvin
– Juttelin tuossa Erkki Tuomiojan kanssa ja Matti Saarisen kanssa, puhelias karjalaismies kertoo.
Perussuomalaisia Tuupainen nimittää persuiksi ja antaa muillekin luvan käyttää lyhennettä ihan vapaasti.
– Eihän nimi ihmistä pahenna.

Soininvaara lupaa tuntuvan parannuksen oppositiopolitiikkaan: ”Aina ollut huono oppositio”

Kansan Uutiset kertoo:
Uusvanha kansanedustaja Osmo Soininvaara odotti tarmoa täynnä vaalitappion kokeneen Vihreiden oppositiotaivalta.
– Olin varautunut tappioon ja olen aina ollut sitä mieltä, että Suomessa on huono oppositio. Nyt tulee muutos, hän lupasi.
Hän totesi kuitenkin vaalituloksen vaikuttavan eduskuntaryhmänsä mielialaan.
– Mutta olisin suorastaan huolestunut, jos tulos ei vaikuttaisi näin, hän sanoi ja uskalsi ennustaa toimintatapojen muutosta.
– Ainakin vähän.

Pekka Sauramo pohtii Kansan Uutisten mielipiteissä  tulevan hallituksen ohjelmaa

Sauramo veikkaa leikkauksia, joka tapauksessa Suomessa ollaan tekemässä kompromissien solmimisen poliittista historiaa. Kompromissit saattavat murentaa jonkun puolueen uskottavuuden. Sauramo kirjoittaa:

Millainen kompromissi?Jos kokoomus, SDP ja perussuomalaiset ovat mukana uudessa hallituksessa, Suomessa tehdään kompromissien solmimisen poliittista historiaa. Eiväthän nämä puolueet ole ennen luoneet yhteistä hallitusohjelmaa.
Puolueiden tulisi löytää yhteisymmärrys esimerkiksi verotuksessa. Kokoomus esitti vaalikamppailun aikana ansiotuloverotuksen keventämistä kaikissa tuloluokissa ja arvonlisäveron nostamista. Näitä molempia vaatimuksia SDP ja perussuomalaiset vastustivat.
Kokoomus tuki myös ympäristöverojen korotusta. SDP ehdotti niiden pitämistä ennallaan, ja perussuomalaiset esitti aiemmin tehdyistä energiaverojen korotuksista luopumista.
Uudessa hallitusohjelmassa muun muassa nämä ristiriitaiset tavoitteet tulisi tavalla tai toisella sovittaa yhteen. Koska verotuksen muutokset liittyvät erottamattomasti tavoitteeseen pienentää valtiontalouden alijäämää, siihen voidaan pyrkiä myös menoja karsimalla.
Ei olisikaan ihme, jos uudessa hallitusohjelmassa korostuisivat menoleikkaukset, eivätkä verotuksen muutokset. Tämä linjaus sopii erinomaisesti myös neljännelle uuteen hallitusohjelmaan merkittävästi vaikuttavalle poliittiselle voimalle: valtiovarainministeriölle (VM) ja sen virkamiehille.


Mikko Lund

Ei kommentteja: