keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Lipponen suomii puoluejohdon kampittajia

Paavo Lipponen suomii puoluejohdon kampittajia - "Tällainen ei vetele"

Paavo Tapio Lipponen  on sitten täyttänyt 70- vuotta ja antanut ainakin Uutispäivä Demarille (21.2.2011) haastattelun, jossa hän toivoo, ettei keskusta  olisi saanut tällaista rökäletappiota. Samalla hän paljastaa tietävänsä, että ”eräät sosialidemokraatit suunnittelivat  vaalien alla ylimääräisen puoluekokouksen koolle kutsumista”.

-       ”Minusta on aika tehdä peli selväksi   SDP:ssä. Tällainen ei vetele. En voi hyväksyä millään muotoa sitä, että puolueen johtoa nakerretaan sisältäpäin jopa vaalikampanjan aikana”, jyrisee Lipponen.

-       ”Oli valmiutta hypätä pöydälle, jos SDP olisi pärjännyt huonosti”, paljastaa Lipponen. ’

Lipposen esiintyminen aiheuttaa monta monituista kysymystä. Miksi hän  (eräät sosialidemokraatit)  ja vain vihjaa?  Ketkä sosialidemokraatit ja missä?  Syytökset jäävät tyhjän päälle.

Lipposen tällainen esiintyminen ei palvele puolueen avointa keskustelua. SDP:n  alamäen kääntäminen nousuun edellyttää kyllä kaikkein ensimmäiseksi avointa ja juuriin menevää keskustelua

- Keskustan alamäki alkoi pääministeri Anneli Jätteemäen (kesk) operaatiosta.

- Kepussa katsottiin, että SDP on suurin puolue. Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) sanoi, että sosialidemokraatit ovat epäisänmaallisia. Se on käsittämätöntä puhetta, tuhahtaa Lipponen. 

Lipponen on valtiomiesluokkaan kuuluva henkilö. Hän oli mm.

  • Pääministeri 1995–1999
  • SDP:n puheenjohtaja 1993–2005
  • Eduskunnan puhemies 2003-2007.
 
Lipponen täytti 70- vuotta lauantaina. Onnittelemme!

Tuomioja: Perussuomalaiset eivät kaada Suomen EU- linjaa
Uutispäivä Demarissa eduskuntapaikkansa uusinut kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd)  arvioi poliittista tilannetta.

Erkki Tuomioja (sd.) suhtautuu tyynesti hallitusneuvotteluihin perussuomalaisten kanssa. Hänen mielestään EU-asiat ja velkakriisin hoito eivät suinkaan muodostu kiperimmiksi poliittisiksi asioiksi.
– Velkakriisin hoidosta on tehty elämää suurempi kysymys. Minulla ei ole epäilystä sen suhteen, etteikö löytyisi luovia tapoja, joilla ilmaistaan kaikkien olevan sijoittajavastuun kannalla.
Muullekaan EU-politiikalle ei perussuomalaisista Tuomiojan mukaan koidu vaikeuksia, vaikka perussuomalaiset hallitukseen menisivätkin. Uusia sävytyksiä saattaa tulla, mutta Tuomioja uskoo "suureen jatkuvuuteen".
Yksi Timo Soini ei Tuomiojan mukaan Suomea EU:sta pois vie. Hän ei myöskään EU:ta pysty kaatamaan, kuten ei velkakriisin järjestelyjäkään.
– Kun kansan enemmistö haluaa EU:ssa olla, niin siellä ollaan.
Tuomioja pitää selvänä, että demarit lähtevät hallitusneuvotteluihin kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa. Eri juttu on, syntyykö siitä hallitus. Tuomioja suhtautuu asiaan erittäin skeptisesti.
– En nyt pysty sanomaan kumpaan suhtaudun enemmän skeptisesti, kokoomukseen vai perussuomalaisiin, sanoo Tuomioja.

Demari: Syrjinnällä ei sijaa hallituspolitiikassa
Demari kirjoittaa pääkirjoituksessaan, että hallituspolitiikassa on huolehdittava siitä, ettei suvaitsemattomuudelle ja syrjinnälle ole syytä antaa pikkusormeakaan.

Kansa on äänestänyt perussuomalaiset isoksi puolueeksi ja muiden poliittisten voimien on pystyttävä tekemään sen kanssa yhteistyötä, myös hallituksessa. SDP:llä tuskin on ongelmia edistää yhdessä perussuomalaisten kanssa tasaisempaa tulonjakoa, oikeudenmukaisempaa veropolitiikkaa ja parempia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Suvaitsemattomuudelle sen sijaan ei ole syytä antaa pikkusormeakaan. Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on hälventänyt vaalien jälkeisiä pelkoja vakuuttamalla, ettei esimerkiksi kehitysyhteistyöhön kajota, sanovat persut mitä tahansa. Kuten Tuomioja painottaa, hallituksen politiikka ei voi perustua minkäänlaiseen ulkomaalaisvihamielisyyteen, jos SDP on hallituksessa mukana.

SDP kannattaa vakaasti myös Suomen kaksikielisyyttä. Puheenjohtaja Jutta Urpilainen vahvisti tämän linjan useasti vaalikampanjan aikana. Perussuomalaisten Jussi Niinistön heitto Dragsvikin varuskunnan lopettamisesta oli täysin turha kielivähemmistöön kohdistettu tölväisy.

Ylivoimainen enemmistö suomalaisista katsoo, että jokaisen ihmisarvosta ja perusoikeuksien toteutumisesta on pidettävä kaksin käsin kiinni. Yritykset tinkiä niistä on tukahdutettava alkuunsa. Tuntosarvet on pidettävä ylhäällä.

 Mikko Lund

 
Ei kommentteja: