perjantai 24. lokakuuta 2014

Kansalaiskapina kytee vahvasti Riihimäellä

Kansalaiskapina kytee vahvasti  Riihimäellä
 
 
Kuuleeko  Riihimäen liikuntatoimen  päättäjät?  Liikuntatoimen  valmistelemat  liikuntapaikkojen käyttömaksut vuodelle 2015   ovat  pahasti pielessä ja synnyttämässä sovittamattoman konfliktin. Syy  on kohtuuttoman korkeissa  uimahallin käyttömaksujen korotuksissa. Miten voidaan kuvitella, että maksuja korotetaan Riihimäen Uimaseuran uintiryhmissä  esimerkiksi  (MPX 1  lisämaksu  1849 euroa, yhteensä 2799 euroa: Masters lisämaksu 1388 euroa, yhteensä 1523 euroa; MPX 2  lisämaksu  576 euroa, yhteensä  1467  euroa. Korotukset kohdistuvat kaikkiin uintiryhmiin.  Korotukset ovat täysin kohtuuttomat.  En voi  hyväksyä  tällaista  yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden loukkausta!
 
 
Korotuksia on valmistellut  Kulttuuri- ja vapaa- aikajaoston työryhmä. Kränää aiheutti jo se, että  työryhmää ei oltu tasapuolisesti koottu eri yhdistyksistä. Esitykset painottuivat ja suosivat  jäsenten mukaan mm. jäähallin käyttäjiä  niin että käyttäjien asema ei ollut  yhdenvertainen jäähallissa ja uimahallissa. Jäähallissa seurakäyttö on yli 90 prosenttia ja  uimahallissa noin 17 prosenttia.  Esityksessä ei ole huomioitu tätä lähtökohtaa. Tämän takia esitys menee pahasti pieleen. Kaupungin tarkoitus on saada  sekä  jäähallista että uimahallista seuroilta , kummastakin 117 000 euroa.
 
Riihimäen Uimaseura  on jo ilmoittanut, että jos korotuksia  ei kohtuullisteta, se tulee  irtisanomaan kaikki Masters -käyttövuoronsa  viimeistään 1.1.2015 alkaen. Se on kova ja kipeä toimenpide  Riihimäen liikuntatoimea vastaan, joka on tähän asti torjunut  kaikki ystävälliset  huomautukset ja toivomukset  korotusten suhteen. Tällainen kovakorvaisuus ei ole hyväksyttävää virkatoimintaa ja  asiakaspalvelua. Sen takia liikuntatoimea on virallisesti ojennettava. Uimaseuran maksun sijaan ehdotan  uimahallin lipunhinnan korottamista yhdellä tai useammallakin  eurolla.
 
 
Mikko Lund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: