maanantai 1. syyskuuta 2014

Missä on SDP:n luottamushenkilön ymmärrys?

 
 
 
Missä on SDP:n luottamushenkilön ymmärrys?
 
 
SDP:n puoluevaltuuston jäsen Kari Kaistinen   näkyy käyneen kynälle. Se ei ole miehen vahvimpia puolia. Mutta kova pyrky hänellä on ollut aukoa suutaan. Eri asia on, onko siinä sisältöä. Asioiden tietäminen ja  ymmärtäminen ei ole ollut hänen vahvimpia puoliaan. Kaistisen blogi 4.7. kohdistuu minuun ja kaipaa kommentin.
Kaistinen asettuu siihen säätyyn, joka SDP:n jäsenkirjasta huolimatta  arvostaa ja kehuu Riihimäen kaupunginjohtajaa. Siinä heittää ymmärrys kärryn pyörää. Kaistinen pyörittää kaupunginjohtajan levyä: Riihimäellä menee hyvin.
Toinen asia, missä menee erityisen hyvin, on sitten Riihimäen  elinkeinopolitiikka. Kolmas asia on SDP:n kannatuksen paikallinen alamäki. Niin hyvin niissä menee, että Kaistisen mielestä
kukaan ei saa niitä epäillä saati esittää kritiikkiä. Lisäksi Kaistinen on persoonana autoritaarinen, kritiikkiä kestämätön.
 
.
 
Ehkä pitää Kaistiselle kertoa, että kaupunkilaisia kiinnostaa palveluiden jatkuvuus ja kaupungin talouden kestävä rahoituskyky. Mikään investointipolitiikan kohde, hyväkään, (elinkeinopolitiiittinen, virike- ja virkistysinvestointi eikä edes koulu ja infrainvestointi) ei  oikeuta raunioittamaan kunnan taloutta kestävältä uralta. Tasapainoinen rahoitusasema on kunnan hyvinvointipalvelujen paras tae. Sitähän sosiaalidemokratia on yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden tavoitteenaan pitänyt. Kunta on perustuslaillisten sosiaalisten ja sivistyksellisten perusoikeuksien toteuttaja! Mutta Riihimäellä on kyseenalaista, kykeneekö kaupunki  oikeuksia toteuttamaan.
 
Kaupungin palveluiden rahoitusasema on vakavasti järkkynyt! Niin on käynyt Riihimäellä Kaistisen sd -poliittisen johtajuuden aikana. Kaksi kulunutta valtuustokautta on viitattu valtuustoryhmässä kintaalla kestävälle rahoitusasemalle ja sopuiltu  konsensuksen nimessä kokoomuksen kanssa. Kaikki intohimot päällä on saatettu konsernitalous raskaasti ylivelkaiseksi. Ei ole nähty, että velka on siirrettyä veronmaksua ja maksajia ovat tulevat sukupolvet, joiden veronmaksukyky globaalin talouden oloissa ei ole niinkään turvattu. Nuoriso ja tulevat sukupolvet ovat joutumassa tämän ahneen sukupolven "demokratian" maksajaksi.
 
Nyt kaupungin kuntapolitiikassa pää on vetävän kädessä ja yritetään "huonon taloudellisen tilan" nimissä hakea tasapainoa säästöillä ja  hallintokuntia syyllistämällä. Tämä on epäilemättä  Kaistisen käsitys demarien oikeudenmukaisen yhteiskunnan tavoitteesta! Riittää, että haetaan mediassa vain synnin päästöä veronmaksajilta ja " vuodatetaan "julkisesti ja kaikella avoimmuudella" krogotiiliin kyyneleitä. Syntipukiksi kelpaa valtio kuntatalouden kurittajana. Historia unohdetaan ja käytetään "rahat on loppu"- konsulttia.
 
Kysyn  Kaistiselta,  onko se laillista, että tilinpäätöksiä on vuosikausia manipuloitu kaikin keinon ja pyritty näyttämään tilinpäätöksen ylijäämää, vaikka se on näennäistä eikä ole missään tekemisissä vakaan rahoitussuunnittelun kanssa? KHO ei ole pitänyt mm. alimittaisia poistoja laillisina!
 
Onko se oikein ja poliittisen vastuun kantamista, että vaaleissa kansan vihat keränneenä kunnallisjärjestön puheenjohtaja  rekrytoituu  keskussairaalan luottamustehtävään, jonka hoitamisesta ja tuloksista kansalaiset ja sairaalan henkilökunta ovat julkisesti ja avoimesti protestoineet. Näin on käynyt. Keskussairaalan hallituksen varapuheenjohtajan mandaatilla ja hänen kannattamanaan on sitä riisuttu tynkäsairaala entisen aluesairaalan sijaan, tietenkin säästötoimenpiteiden pakottamana. Keskussairaalan rahoitus on vuosia vajaakatteista ja velkarahoitteista.
 
Sd- poliittisena johtajana hänen johdollaan on valtuustoryhmässä kaupungin taloutta veivattu ylijäämäiseksi. Tulos on, että  pitkän aikavälin hyvinvointipalveluiden rahoituskyky on kadotettu ja paniikkisäästöt on arkipäivää. Tilanteesta hänellä on johtajan vastuu! Kunnallisjärjestön elämässä hänen julistuksensa on ylistänyt kaupunginjohtajan rinnalla kaupungin hyvää taloudellista asemaa - vastoin parempaa tietoaan tai sitten ymmärtämättömyyttään.
 
Kunnallisjärjestön entisenä puheenjohtajana Kaistinen kantaa suuren vastuun  SDP:n paikallisen kannatuksen vuosia jatkuneesta alamäestä. Kaistinen on ollut tosiasiassa hyvin tietoinen, saanut tarkan ulkopuolisen tilastoinformaation kaupungin talouden kriisiytyvästä kehityssuunnasta. Hän ei ole kuitenkaan varoituksista välittänyt  ja saanut mukaan enemmistön kaupungin ja puolueen perässähiihtäjiä
 
 
 
Mikko Lund

Ei kommentteja: