maanantai 27. tammikuuta 2014

Tampereelta kuuluu kummia

Tampereelta kuuluu kummia

Miksi Tampereen demarit kiusaavat kansanedustaja Hanna  Tainiota (sd) ?Kansanedustaja Hanna Tainio (sd)  on joutunut  Tampereen demarien suvaitsemattomuuden, vainotoimien ja kiusaamisen kohteeksi. Demarit sulkivat Tainion ja kolme muuta valtuutettua ryhmän ulkopuolelle vaalikauden loppuun saakka. Tainion ja kumppaneiden synti oli poiketa demarien ryhmäpäätöksestä ns. tunneliratkaisussa. Tampereen demarit ovat päätyneet vastustamaan välttämätöntä tunnelia, jolla liikenneratkaisuja ja Kekkosentien kestämättömiä liikenneruuhkia voidaan tehokkaasti purkaa. Tainio ja kolme muuta valtuutettua äänestivät  Rantaväylän  tunneliratkaisun puolesta.


Palkaksi Tampereen sos.dem. valtuustoryhmä erotti Hanna Tainion ja kolme muuta valtuustokauden loppuun saakka. Kunnallisjärjestö on hyväksynyt erottamisen. SDP:n vallankäytön huippu on, että Tainion perusosasto, Messukylän Työväenyhdistys ei asettanut Tainiota kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Tällainen käyttäytyminen on sosialidemokraateilta kiusaamista. Asiaan on liittynyt henkistä väkivaltaa, joka on ilmennyt juoruamisena, toisen mitätöimisenä,
maineen mustaamisena, sosiaalisena eristämisenä tai yleisenä huonona kohteluna.


Ryhmäpäätöksen käyttö on demokratiassa aina harkittava tarkkaan. Käyttökelpoinen se on vain todella suurissa yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Vakavasti riidanalainen sen käyttö on tunneliratkaisussa, johon yhdistyy  mm.  valtakunnalliset liikenneintressit.

Miten Tampereen demarit lopettavat  kiusaamisen? Puolueen on puututtava Tampereen demarien toimintaan. Kiusaamista ei saa hyväksyä. Jos puolue  ei puutu asiaan, se kertoo, että entinen huono meno kiusaamisineen  saa vapaasti jatkua.

Hannan  ja muiden kolmen valtuutetun ei tule provosoitua valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön tai puolueosaston päätösten jälkeen. Hannan kannattaisi äänikuningattarena ohittaa kangistunut puoluekone ja turvautua kansanliikkeeseen ja kansalaismielipiteeseen. Puolueyhdistysten ohella tueksi voisivat suoraan tulla äänestäjät. Ehdokkaan asettamiseksi riittää sata henkilöä asianomaisessa vaalipiirissä.

Kansalaiset ratkaisevat vaalit   ja heidän tukeaan kannattaa tavoitella suoraan. Siinä voi vain voittaa! Kansalaiset palkitsevat suoraselkäisen ja rehellisen toiminnan. Äänivyöry on tilauksessa. Puoluebyrokraatit eivät ole kansalaisten suosiossa.


Puoluedemokratia ei voi tarkoittaa eri mieltä olevien sulkemista toiminnasta. Demarit näyttävät uskovan yksimielisyyden voimaan. Aika olisi jo nähdä, että yksimielisyyden vaade ei ole voimaa, vaan voima syntyy erilaisista mielipiteistä.  Erilaiset näkemykset tuovat päätöksentekoon laajempaa tietämystä. Se on hyväksyttävä, sillä siitä syntyy elävä keskustelu.  Tilausta on haastaa eri mielipiteitä, vanhoja toimintatapoja ja jäykkiä puoluekahleita. Nykyiset puoluekahleet eivät pysty ratkaisemaan edes tämän hallituksen kunta- ja sotesolmuja ja ensi kevään kehysriihen leikkauksia. SDP:n  äänestäjillä  on erilaisia mielipiteitä. Jos ne tiukasti tuomitaan, näin karkotetaan osa äänestäjistä.

Kansalaiset on saatava mukaan. On kyettävä priorisoimaan julkisen hallinnon tehtävä ja rahoitus. On saatava ihmisille työtä. SDP:n ongelma on äänestäjien luottamuksen puute. Kansalaisten luottamusta on haettava kansalaisilta. Siinä käytännöllinen ohje tulevien eduskuntavaalien  kuningattarelle.


Mikko Lund

Ei kommentteja: