torstai 23. tammikuuta 2014

Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen puheet ja todellisuus pahasti ristiriidassa

Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokasen  puheet ja todellisuus pahasti ristiriidassa
 
 
 
Riihimäen tammikuun valtuustossa kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen mainosti Valion kanssa tehtävän maakaupan autuutta. Keskiruokanen lupasi  500 miljoonan investointeja ja 500 työpaikkaa Riihimäelle. Kutsuin kaupunginjohtajan puheita viestinnäksi, jota on kutsuttu  paremminkin propagandaksi.
 
 
Asia oli taas kerran valmisteltu huonosti. Selvityksistä ei käynyt ilmi hakkeen työllisyys- ja talousvaikutuksia. Talousvaikutuksetkin vain osittain. Kysyttäessä erikseen kaupunginjohtaja lupasi hankkeen tuovan investointeja ja työpaikkoja.
 
 
Samalla ihmetytti, miksi kaupunginjohdolla oli asiassa niin kiire, että koko hanke oli pahasti keskentekoinen. Mikä kiireen aiheutti, kun valtion rahoitus oli täysin levällään Arolammin eritasoliittymän toteutuksesta? Valtuusto sitoutettiin 18 miljoonan kustannusarvioon, josta kaupungin lopulliset vastuut ovat auki.
 
 
Paikallinen Aamuposti  täsmentää 22.1.2014, että “Valio investoi Herajoelle  osissa”. Uudelle meijerialueelle tehtävistä investoinneista ja sen suuruudesta ei ole tehty päätöstä Valion hallituksessa.
 
 
Näin Riihimäen kaupunginvaltuusto hyväksyy  puutteellisen informaation päätöksenteon pohjaksi. Propaganda on tietoa, jota levitetään tarkoituksena muokata kohteen mielipidettä. Propaganda saattaa olla valheellista tai tosipohjaista, mutta on usein yksipuolista ja saattaa valaista asiaa ainoastaan propagandan tuottajalle hyödyllisistä puolista.
 
Kaupunginhallitus voisi pyytää kaupunginjohtajalta selvitystä kaupunginjohtajan informaatiosta.
 
 
Minun luottamusta kaupunginjohtaja ei enää nauti. Tällä menolla luottamus rapisee vauhdilla myös muilta valtuutetuilta.
 
 
Mikko Lund
 
 

Ei kommentteja: