lauantai 5. marraskuuta 2016

Riihimäen kaupunginjohtajalla tervettä suhtautumista todellisuuteen

Riihimäen kaupunginjohtajalla tervettä suhtautumista todellisuuteen


Riihimäen kaupunginjohtaja  Sami Sulkko kertoi näkemyksiään Aamupostissa (1.11.). Johtaja näytti ottavan Riihimäen todellisuuden vastaan hyvin rehellisesti ja realistisesti. Kaupunginjohtajalta   kysyttiin, onko hän
"samaa vai eri  mieltä" kuin edeltäjänsä  että taloudella synkistelyn
sijasta pitäisi löytyä positiivisuutta.


Sulkon mukaan Riihimäellä on paljon positiivisia asioita. mutta talouden näkymät ovat vähintäänkin haasteelliset. Merkittävimpänä kysymyksenä velkaantumisen pysäyttäminen. Kaupunginjohtaja   totesi,että  "on parempi puhua aina asioista", myös taloudesta, " suoraan niiden oikeilla nimillä ja oikeissa mittasuhteissa".


Tämä oli hyvin tervettä puhetta! Riihimäellähän on jo totuttu johtavan virkamiehen kyseenalaiseen ja virkavelvollisuudenkin vastaiseen kaunisteluun kaupungin taloudesta. '

Kaupunginjohtajalta kysyttiin kantaa tuloveroprosentin nostoon.
Kaupunginjohtaja vastasi: "Kokemukseni osoittaa, että korotus on hyvin helppo tapa unohtaa toiminnallinen kehittäminen   ja tuottavuutta parantavat muutokset".

Siksi pitää ensiksi arvioida, että voidaanko tehdä jotakin omissa
toiminnoissa ja vasta sen jälkeen on korottamisen välttämättömyys.
Näinhän se on!

Aamuposti kysyi  kaupunginjohtajan suhtautumista kritiikkiin. Lehti oli vähän virheellisesti asialla mainitessaan nimeni.  En ole kritisoinut henkilöä, vaan virkamiestä ja hänen tekojaan.

Kaupunginjohtaja Sulkon mukaan "rakentava kritiikki on aina lämpimästi tervetullutta ".

Sokerina pohjalla on kuitenkin se, että kaupunginjohtaja hoitaa kuntoaan ja käy säännöllisesti juoksulenkillä. Kyllä kai se niin on, että vierivä kivi ei sammaloidu.

Kerrassaan hyvän oloinen haastattelu, joka antaa nyt pohjaa ottaa mittaa uudesta johtajasta.


Mikko Lund

Ei kommentteja: